Home » Agenda » Martien de Vos

Martien de Vos
Datum: 17 juli 2020 (-27 dagen tot aanvang concert)
Aanvangstijd: 12:45 uur
Locatie: Martinikerk, Martinikerkhof 3 , Groningen
Pauzeconcert in Peter de Grote - festival door Martien de Vos, orgel (12.45 - 13.30 uur).


Het 6de lunchpauze concert wordt gegeven door Martien de Vos en is in samenwerking met het Peter de Grote Festival

Bestel hier uw tickets

Martien de Vos (1995) kreeg zijn eerste orgellessen van Arie Braber te Ooltgensplaat. Vervolgens studeerde hij bij Paul Kieviet in Sommelsdijk.
In 2018 rondde hij zijn Bachelor Orgel af bij Bas de Vroome aan het Rotterdams Conservatorium. Hij volgde daarnaast de bijvakken piano, klavecimbel, basso continuo en koordirectie. Improvisatielessen kreeg hij van Hayo Boerema en Aart Bergwerff. Martien volgde ook de opleiding Kerkmuziek.

Momenteel studeert hij voor zijn Master orgel aan het Conservatorium van Groningen bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga.

Martien won verschillende prijzen op orgelconcoursen. Zo behaalde hij in juni 2017 als finalist in Haarlem de 1e prijs en de publieksprijs bij het Nationaal Ambitus concours. Datzelfde jaar won hij de 1e prijs en de publieksprijs op het SGO concours in Appingedam.

Hij volgde diverse masterclasses en privé-lessen bij gerenommeerde organisten, waaronder Wolfgang Zerer, Bernard Winsemius, Sietze de Vries en Reitze Smits.
Martien is als organist verbonden aan de Open Hofkerk te Rotterdam Pendrecht, de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland en de Rehobothkerk te Ooltgensplaat,
Daarnaast is hij bestuurslid van de VVO (Vereniging Van Orgelvrienden).

Van Martiens hand verschenen diverse composities voor het maandblad ‘de Orgelvriend’ en de jaarlijkse partitabundel van de VOGG.Tekst vergroten